Boya Hakkında Herşey

Simli Duvar Boya Ne Demek?

Ev dekorasyonuna değişik yorumlar katmaktan hoşlananlar için değişik ve şık uygulamalar araştırmaya devam ediyoruz. Bu sayfamızda sizlere oldukça bilinmeyen fakat adını bilmeseniz de çoğunlukla rastladığınız uygulamalardan kabul edilen simli duvar boyası uygulamasından bahsedeceğiz. Duvarlarını boyamaya hazırlanan okurlarımız için bu değişik tarzın iyi mi hazırlanacağı ve uygulanacağı hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Bundan dolayı eğer şu sıralar varlıklı bir ev dekorasyonu istiyorsanız bu uygulamaya ne olursa olsun göz atmanızı tavsiye ederiz.

Simli Duvar Boya Ne Demek?

Bir tür efekt duvar boyası uygulaması olan bu uygulamayı ilk kez duyanların oldukça şaşırdığını tahmin edebiliyoruz. “duvar boyasına sim katılır mı?” yada “duvarda simli boya iyi mi durur” benzer biçimde deli sorular geçiyor şu anda kafalarından. Endişelenmeyin efendim birazdan bu sorularınızın tüm yanıtlarını alacaksınız. Üstelik birazcık hayal gücünüz ve birazda el beceriniz var ise hiçbir işçilik ödemeden yalnız araç-gereç parası ile evinize saraya çevireceksiniz. Dolayısı ile zaman kaybetmeden işe başlamış olalım ne dersiniz 🙂

Hazır Simli Boya Uygulaması

Bu uygulama için iki yöntem var. Bunlardan ilki ve en bilineni hazır simli boyalarla direk duvarın boyanması metodudur. Bu tip boyalar boya İçindeki ince simler yardımıyla duvarda minik pırıltılar oluşturan su bazlı renksiz iç cephe boyalarıdır. Fakat hazır simli boya uygulaması için yeni boyanmış yada son aşama temiz duvarlarınız olması gerekiyor. Aksi takdirde uygulamak için ilk olarak duvarınızı su bazlı silikonlu duvar boyası ile 2 kat boyamanız ve minimum 2-4 saat içinde kurumasını beklemeniz gerekiyor. Arkasından hazır simli boyanızı iyice karıştırdıktan sonrasında duvara 1 kat uygulayabilirsiniz. Yüzeydeki simi arttırmak için isterseniz 4 saat sonrasında ikinci katı da yapabilirsiniz. Ayrıca hazır simli boyalar kullanıma hazırdır, herhangi bir halde inceltme gerektirmez.

Evde Simli Boya Yapımı

Gelelim işin en garip tarafına, doğrusu “evde simli duvar boyası iyi mi yapılır?” sorusunun detaylı yanıtına… Efendim ince toz simleri su bazlı boyanıza karışmasını sağlayarak kendi simli boyanızı hazırlayabilirsiniz. Boya simi 30 Gram ve 100 Gramlık ambalajlarda toz halinde, hobi malzemeleri dükkanlarında, kırtasiyelerde ve İnternet üstünden satılıyor. Altın, gümüş, bakır, yeşil, mavi benzer biçimde renk seçenekleri bulunan Boya simi tutarları ise gramajına bakılırsa 15 TL ile 50 TL içinde değişiyor.

Boyaya Sim Ne Kadar Katılır ?

Burada en oldukça boya sim dengesi sorusu ile karşılaşıyoruz. Dolayısı ile boya-sim karışım oranı ile işe başlamış olalım. Efendim 2,5 Litre plastik yada silikonlu duvar boyası için 30 gramlık bir paket kafi olacaktır. 7,5 Litre boyalar için 3 paket, 15 Litre boya için ise 6 tane 30 Gramlık sim kullanabilirsiniz. 

Simli Boya Iyi mi Hazırlanmış olur?

Simin boyanın içinde topaklanmaması ve eşit dağılması için boyanızı su ile inceltirken yavaşça karışmasını sağlayarak siminizi dökün. Burada boyayı mümkün olduğunca iyi ve dikkatli karıştırın. Aksi taktirde toz halinde ki simler birbirlerine yapışarak topaklanırlar ve duvarlarınızda asla istemediğiniz bir görüntüye yol açarlar.

Simli Boya Uygulama Aşamaları

Duvarınızın temiz, kuru ve tozsuz olması gerekir. Duvarınızdaki boya eski, kirli, yıpranmış yada plastik boya ise ilkin yalnız 1 kat binder astar ile boyayın. Astar kuruduktan sonrasında eğer duvar boyanızı iki kat yapacaksanız kesinlikle ilk katı simi karıştırmadan yapın. İlk kat boyanın kurumasından sonrasında doğrusu 2-4 saat sonrasında sim karıştırdığınız duvar boyanızı uygulamaya başlayabilirsiniz. Boyanızı kısa tüylü su bazlı saten rulosu ile yada minik parmak rulo ile yapabilirsiniz. Duvarda dengeli bir dağılım için Boyanızı kullanmadan ilkin ve boyarken de sık sık karıştırmayı dikkatsizlik etmeyin.

Simli Boya Uygulama Örnekleri

Simli boya hakkında bu kadar detaylı informasyon umarız yeterlidir. Şimdi bu detayları hayata geçirme zamanı… Sadece fırça ve boyaları elinize almadan derhal ilkin sizler için hazırlamış olduğumuz ve derhal alt tarafta yer edinen uygulama örneklerine ve değişik uygulama açıklamalarına göz atmanızı ve bu örneklerden esin aldıktan sonrasında işe başlamanızı tavsiye ederiz.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu