Renk ve boya ile elde edilen optik efektler
Boyama, her zaman yenilikçi veya farklı bir şeyler yaparak çok orijinal iç mekanlar yaratmamızı sağlar. Böylece Her malzeme için bir renk veya her yüzey için tek bir renk bırakmak gerekli DEĞİLDİR.. Ayrıca ortak yapım ve kaplama hatlarına saygı duymak zorunda da değilsiniz. Renkleri ustaca kullanırsanız, boya ile bazı optik efektler oluşturabilirsiniz, bu da evinizin odalarını çok özgün bir şekilde dekore etmenizi sağlar. Bunlar bazı örnekler:
İçindekiler
Süreklilik etkisi yaratmak için yatay çizgiler
Çizgiler, bir duvarı dönüştürerek daha uzun veya daha geniş görünmesini sağlar. Her şey çizgilerin yönüne bağlıdır. Ayrıca diğer duvarlara uzanırsa süreklilik etkisi yaratır.
Çizgileri yatay, dikey veya çapraz olarak boyamanın yüzlerce yolu vardır. Çok geniş veya ince. Eşit boyutta veya değişen farklı genişlikte. Ya paralel ve hizalı ya da farklı yönlerde. İki veya üç renk veya çok renkli. Aynı renkte fakat farklı parlaklıkta veya efektte değişen boyalar. Düz veya kavisli. Bütün bir duvarda veya sadece bir köşede. Çok görünür veya zor fark edilir. Ve liste uzayıp gidiyor…
Bir odayı ikiye böl
Bu notun amacı size alışılmış çizgilerin dışına nasıl çıkacağınızı göstermektir ve bir ortamı iki renkle boyamaktan daha iyi bir örnek yoktur, ancak geleneksel şekilde değil. En yaygın örnek, bir duvarda yapmaktır.
Ve bunu bir adım daha ileri götürürsek… tüm bir oda için iki ton kullanarak tüm ortamı boyayın. Böylece, oldukça farklı iki sektör yaratarak görsel bir ayrım yaratıyoruz. Bir çocuk veya genç odası için, özellikle ortak bir yatak odası için iyi bir fikirdir.
Belirli bir sektörü vurgulayın
Evi boyamanın geleneksel bir yolu var: tavanlar bir renkte, duvarlar başka renkte ve açıklıklar (kapılar ve pencereler) başka bir renkte. Tavanda beyazdan kaçınmak ve bir duvarı vurgulamak için farklı bir ton seçmek gibi bazı yaygın varyantlar olabilir. Her ne kadar sıradanlığa düşmeye devam etsek de.
Ama ya boya ile küçük bir köşe yaratırsanız, aynı rengin dikkat çeken özel bir yeri. Bu yere ulaşmaktan renk sorumludur.
Öneri : Dış Cephe Boyası Tavsiyeleri
Bir lambanın ışığını simüle edin
Bir önceki örnekte olduğu gibi, çevrenin geri kalanından ayrılmış bir sektör oluşturmanın yollarından biridir. Açık havada bile çok güzel. Resim, zeminde bile bir lambanın yansıttığı ışığı simüle ediyor.
Kapıları veya pencereleri vurgulayın ve hareket ettirin
Bu, daha çok geniş mekanlarda kullanılabilecek bir kaynaktır, burada bir kapı, küçük bir pencere veya başka bir ortama açılan bir açıklık anında ön plana çıkabilir. Zarafet, duvarınkine göre daha koyu, daha açık veya daha yoğun bir renk olan başka bir ton kullanmaktır. Yer değiştirme, pencere veya kapının silüetinin yan tarafa kopyalanmasıyla elde edilir., sanki ressam resimde bir hata yapmış gibi. Kuşkusuz orijinal olduğu kadar basit bir etki.
Kapıları ve mobilyaları boya ile gizleyin
Şimdi, bir kapı veya pencerenin görünmesini istemiyorsak veya en azından çok az dikkat çekiyorsak, diğer uca gidiyoruz. Bu durumda, sadece duvarla aynı renge boyamak yeterlidir. Aynı şekilde bir mobilya parçası, bir raf veya bazı basit yüzer raflar.
Şeyleri bu şekilde “gizlemenin” hilesi Küçük ortamlarda veya çok mobilyalı ortamlarda çok uygundur. Görsel alanın serbest kalmasını sağlayan, boşlukların aşırı yüklenmesini önleyen .
Tavanın rengini duvarlara doğru indirin
Aynı şekilde duvarlar arası boya transferi de mümkün olduğu gibi duvarların bir kısmına tavan rengi ile devam etmek de mümkündür. Köşeleri atlayarak, varsa boyayı bile.
Bu görsel efekti kullanmak, yalnızca orijinal iç mekanların görünmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ilk bakışta tavan yüksekliğini de düşürür. Renkler, siz karar verin.
Duvarlardaki boyalarla, renkleri birleştirerek, zıtlıklar yaratarak, yapının çizgilerine saygı duymadan özgünlük yaratmanın yüzlerce yolunuz var. Fikir aramanızı ve evinizin herhangi bir iç kısmına uygulamanızı tavsiye ederim, büyük bir değişiklik fark edeceksiniz.
Şunlar da hoşunuza gidebilir: