Boyamadan önce duvarlar nasıl hazırlanır
Duvarı boyamadan önce hazırlamak için bazı adımlar. İlk adımlarda yüzeyin eskimiş boyalara sahip olduğu düşünülür. Durumunuz bu değilse veya duvar yeni ve iyi durumdaysa, doğrudan 3. maddeye gidin.
İçindekiler
1- Gevşek boya ve küfü çıkarın
Önceden boyanmış yüzeylerde, yapışmayan boyayı çıkararak başlayın. Duvara daha fazla zarar vermemek için bir macun bıçağıyla dikkatlice çıkarın. Daha sonra kenarları düzleştirmek ve düzleştirmek için ince zımpara kağıdı (120-200 kum) ile zımparalayabilirsiniz.
Diğer bir yaygın sorun ise küftür.Boya tabakası uygulandıktan sonra yeniden büyüyebilen , bu nedenle sorun yaratmadan önce çıkarılması önemlidir. Duvarlardaki küf, sıklıkla ortam nemi ve havalandırmanın yetersiz olduğu alanlarda ortaya çıkar. Ve ağartıcı veya ağartıcı içeren nemli bir bezle yıkandığında kolayca kaybolur, boyamadan önce daima alanın uygun şekilde kurumasını sağlar.
2- Delik ve çatlakları onarın
Kusursuz durumda bir duvar bulmak çok zordur. genellikle her zaman vardır küçük ezikler, çizikler ve çatlaklar bu iyi yönü desteklemeyecek ve bir örnek vermek gerekirse saten boya ile boyarsanız daha belirgin olacaktır.
Mükemmeliyetçiyseniz ve bu izleri silmek istiyorsanız, bunu plastik macunla veya duvar macunuyla (uygun şekilde iç veya dış) yapabilirsiniz. Esnek bir spatula veya mala alet görevi görecek, plastik olanlar çok uygun. Tüm fazla malzemeyi kurumadan önce çıkarın ve tamamen kuruduktan sonra yüzeyi düzleştirmek ve düzleştirmek için zımparalayın.
3- Zımpara kağıdı (sadece gerekirse), tozu alın ve temizleyin
Sadece duvarın önceki elleri varsa veya ince bir çimento sıva ise zımparalamalısınız. Zımparalama, önceki boya katının üzerine yeniden boyamaya uygun bir yüzey oluşturacak ve sıva için kullanılan kum taneciklerini kaldıracaktır. Asla alçıpan veya alçıpan üzerine zımpara yapmayın., derzler ve macun uygulanmış yerler hariç. Bu durumlarda yüzey zaten boyama için uygundur.
Tavsiye: Koyu veya yoğun bir boya rengi nasıl yapılır
Zımparalasan da yapmasan da, tüm toz izlerini gidermek için her zaman temizlemelisiniz sonraki boya katlarının aderansını ve iyi bitişini bozabilir. Bunun için ince kıllara sahip bir fırça veya süpürge kullanın, ardından kuru bir pamuklu bezle üzerini kapatın.
4- Kapatıcı astar uygulayın
Duvar astarı olarak da adlandırılan bir fiksatif veya kapatıcı kullanmanın avantajları vardır. Esas olarak duvarı daha az boya emecek, önceki rengi daha iyi kaplayacak ve daha az harcayacak şekilde yalıtır. Bu yüzden yeni duvarlarda kalafatlama bir zorunluluktur çatlak onarımlarında ve uzun süredir boyanmamış duvarlarda.
Kapatıcı, tıpkı boya gibi, paket üzerindeki talimatlara göre seyreltilmiş bir fırça ve rulo ile kullanılır. Nihai ürünün ilk katının uygulanmasından önce gerekli saat kurumasını bekleyin.
Adımları takip ettiyseniz, duvarları istediğiniz renge ve en uygun boya ile boyamak için her şey hazır. Yüzeyi hazırlamak zahmetli ve istenmeyen bir iş olabilir, ancak en iyi sonuç için gereklidir.
Şunlar da hoşunuza gidebilir: