Turşu olarak adlandırılan boyama tekniği nedir?
Temel olarak, dekapaj tekniğinin yapmaya çalıştığı şey, bir mobilya parçasının veya başka bir nesnenin resminde yılların geçişini simüle etmektir. Bir mobilya parçasını sökerken mevcut boya tabakasının bir kısmı zımpara kağıdı ile çıkarılır böylece bir önceki katman veya ahşabın doğrudan görülebilmesi için.
Evinizde yeni bir hayat vermek istediğiniz eski bir mobilyanız varsa… bu tekniği uygulamak için kullanabilirsiniz. Aksi takdirde, her zaman ikinci el alma olasılığınız vardır. Bir mobilya parçasını vurguluyorum ama herhangi bir ahşap veya metal nesne üzerinde yapılabilir yani bu tekniği merdiven tırabzanlarında, karyola başlıklarında, resim çerçevesi üzerinde veya gömme dolap kapaklarında vs. uygulayabilirsiniz.
İçindekiler
Boya katları nasıl uygulanır
Dediğim gibi, sıyırma, uygulanan son kat boyadan önceki rengi keşfetmekten ibarettir. Bunun için iki renk gereklidir: temel renk ve bitiş rengi. Üç olası senaryo sunuyorum ve bunu mobilyanızın durumuna ve elde etmek istediğiniz etkiye göre yapacaksınız:
İyi durumda bir kat boya olan nesneler
Mobilyanızın mevcut boya rengi temel renk olarak uygun görünüyorsa, geriye sadece birkaç kat akrilik emayeyi yeni bir renkte uygulamak ve tamamen kuruduktan sonra soyun. Boyamadan önce nesneyi hafifçe zımparalamayı ve düzgün bir şekilde temizlemeyi unutmayın.
Boya kaplaması olmayan nesneler
Öte yandan, mobilyanızın veya nesnenizin daha önce boyası yoksa, birkaç kat baz, son kat olarak iki kat daha uygulamak gerekir. İlk durumda, sadece opak renkleri tercih etmekle kalmaz, aynı zamanda ahşabı zenginleştiren doğal veya renkli bir vernik de kullanabilirsiniz. Tamamen kuruduktan sonra, her zaman kuruma sürelerine dikkat ederek ve katlar arasında nazikçe zımparalayarak, istediğiniz renkte iki kat akrilik emaye uygulayın. Artık mobilyalar soyulmaya hazır.
Boya bile kullanmadan
Ve boyaya dokunmak bile istemezseniz, mevcut boyanın üzerine sıyrılarak orijinal ahşabın rengini ortaya çıkarma olasılığı da vardır. Bu durumda fırçaya bile dokunmayacaksınız.
turşu nasıl yapılır…
100 ila 180 zımpara kağıdı alın, tahta bir bloğa sarın ve mobilyaların arasından geçin., eskitme etkisinin en belirgin olmasını istediğiniz kenarları, pervazları ve köşeleri vurgulayarak. Bu şekilde, yıllar içinde sürtünme nedeniyle boyanın normal bozulmasını simüle ederek, belirli kısımlardaki boya tabakasını hafifçe kaldıracaksınız.
Bu teknik, kalıplama veya kabartmalı çerçeveler için çok uygundur., en çıkıntılı parçaların zımpara kağıdından en çok etkilendiği yer. Bu durumda istenen etki elde edilene kadar hafifçe zımparalamak gerekir.
Dikkatli ve yapan kişinin zevkine göre yapılırsa sonuç çok güzel olabilir. Efektin hafifçe görünür olmasını tercih edenler var, daha iyi bir bitişe sahip daha hassas bir nesne elde ediyorlar. Diğerleri, etkiyi vurgulamak için daha fazla boyayı çıkarmayı sever, çıplak gözle görülebilen bir sıyırma rustik elde eder.
Şunlar da hoşunuza gidebilir: