Saten ve parlak boyalar nasıl boyanır
Mat bir boyadan farklı olarak, saten ve parlak yüzeyler çok daha pürüzsüzdür, bu da yeni boya katlarının düzgün bir şekilde yapışması için uygun bir koşul değildir. Yüzey uygun şekilde işlem görmezse, yeni malzeme kabarcıklar veya çatlaklar şeklinde çıkabilir. Başka bir belirti, yeni boyanın çok fazla baskı uygulamadan bir tırnağı veya keskin bir nesneyi çalıştırarak kolayca çıkarılmasıdır.
İçindekiler
Saten veya parlak boya nasıl zımparalanır
Zımparalamanın amacı, yeni boyanın önceki katmanlardan ayrılmaması için yeterli tutuşa sahip olduğu pürüzlü bir yüzey oluşturmaktır. Önceki boyayı çıkarmaya çalışırken zımpara yapmamalısınız, sadece parlaklığı gidermek için cilayı zımpara kağıdı ile “gölgelendirin”.
- Tüm yüzeyi nazikçe zımparalayın
- Bir bezle zımparalanan toz izlerini temizleyin
Uygun zımpara kağıdı sayısı küçük obje ve parçalarda 120 ile 200 arasında, dokusunun biraz daha rustik olduğu duvarlarda boyama durumunda ise 100 ile 150 arasında olabilir.
Duvarları eski saten boya ile boyayın
Başlamak için, birçoğunun sahip olduğu şüpheyi açıklığa kavuşturmak ve şunu söylemek gerekir. evet saten ile boyanmış bir duvara plastik veya lateks boya ile bir duvar boyayabilirsiniz veya parlak. Eski boyanın su bazlı mı yoksa sentetik bir emaye mi olduğu. Uygulanacak yeni ürünün bitiş parlaklığı da belirsizdir.
Boyayı duvardan çıkarmanıza gerek yoktur, ancak basit ve dikkatli bir zımparalama ile yeniden boyama mümkündür.
Saten veya parlak vernikler üzerine boya veya vernik
Bir ahşabın parlak veya saten cila üzerine boyanması veya yeniden verniklenmesi durumunda, parlaklığı gidermek için yüzeyi zımparalamanız gerekir. Aynı şekilde, yeni bir kat uygulanırken her zaman bir vernik üzerine zımpara yapılması gerekir. Solvent bazlı sentetik emaye veya su bazlı akrilik emaye uygulanması durumunda, ahşap lekelerinin oluşmasını önlemek için sentetik astar veya terebentin astar kullanılması tavsiye edilir.